lilalicsi.hu

Könnyű csomózott briós

Nagyon könnyen elkészíthető briós. Kiváló harapnivaló finoman keresztezett, illatos tésztából, mazsolával vagy fahéjas cukorral díszítve. Másnapra is puha, foszlós marad. Hozzávalók: 300 gramm liszt 150 ml tej 1 egész tojás 50 gramm vaj 8 gramm élesztő 30 gramm cukor reszelt citromhéj Elkészítés: Öntsük robotgép táljába a langyos tejet és élesztőt, adjunk hozzá pici cukrot. A… Tovább »

Pofon egyszerű brownie by Fruzsy

Pofon egyszerű brownie by Fruzsy-01 Nagyon egyszerű és gyors. Pár percen belül összeállítható a tészta, így hamar asztalra tehetjük, ezt a finom délutáni sütit. Feldobhatjuk egy kis tejszínhabbal, vanília pudinggal vagy fagylalttal. Hozzávalók: 9 evőkanál teljes kiőrlésű liszt 9 evőkanál eritrit 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor 7 evőkanál olaj 7 evőkanál tej 2 db tojás 1 nagy marék tört dió pár… Tovább »

Túros kuglóf

Turos kuglof Ez a túros kuglóf, egy fáradt nap után is hamar összeállítható, hiszen a világ legegyszerűbb receptje. Pille könnyű tésztája,  a család kedvence lehet reggelire, tízóraira vagy csak egy csésze kávé mellé. Hozzávalók: 25 dkg vaj 15 dkg porcukor 4 tojás 25 dkg túró 25 dkg liszt 1 kiskanál szódabikarbóna 1 citrom reszelt héja csipet só… Tovább »

Cseh krémes

cseh kremes A selymesen lágy krém, a lapok között, maga a mennyország. A legfinomabb, legpuhább, és a legkedveltebb sütemény az asztalunkon. Hozzávalók: Tészta: 40 dkg liszt 15 dkg zsír! 3 evőkanál porcukor 2 db tojás sárgája 2 dl tejföl 1 csomag sütőpor Krém: 1 l tej 7 evőkanál liszt 25 dkg vaj 25 dkg porcukor 1 evőkanál kakaó… Tovább »

Sült dió mézzel

Sült dió mézzel   Egyszerű csemege, viszont cserébe, nagyszerű ízélményben részesülünk. Tökéletes rágcsálni való az esti sorozatokhoz, vagy egy jó meccshez. Hozzávalók: 15 dkg dió 3 evőkanál barna cukor 1 evőkanél méz pici fahéj Elkészítése: Szórjuk forró serpenyőbe a diót, majd tegyük hozzá a cukrot is. Kevergessük folyamatosan, amíg a cukor folyékony lesz, ekkor adjuk hozzá a mézet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!